fbpx

INFO! I UGE 15 ER DEADLINE FOR BESTILLING D. 07/04 KL. 12.00

En is om dagen

90-årige Grethe har holdt vægten med økologisk energitæt is fra Skee Ismejeri. Is der vækker appetitten.

Publiseret i 2017

-Det gælder om at nyde livet, siger Grethe med et smil, mens hun fanger endnu en skefuld energitæt is med hindbær i det lille bæger.

De sidste to år har hun spist en is hver aften, før hun går i seng. Den daglige energitætte is hjælper hende til at holde vægten efter nogle år med alvorlig sygdom, bl.a. halskræft, hvor hun skulle finde ud af at spise igen efter måneder med strålebehandlinger og sondemad.

– Jeg kunne jo ikke spise. Når man ikke rigtig har nogen appetit, så gælder det om at få noget, man har lyst til – og is, det bliver jeg aldrig træt af, forsikrer Grethe.

 

Den energitætte is smager som den is, hun husker fra sin barndom. Den er omtrent dobbelt så fed som den flødeis, man ellers kan købe, og er desuden tilsat ekstra økologiske mælkeproteiner. Det høje indhold af fedt og proteiner gør isen til et let omsætteligt kosttilskud til alle, der har svært ved at holde vægten eller tage på.

“De sidste par år har jeg spist en energitæt is fra Skee Ismejeri hver aften, inden jeg går i seng. Så sidder jeg og læser og nyder min is.”

– Grethe

Godkendt af Sundhedsstyrelsen

Det lille økologiske isfirma Skee Ismejeri ved Ringsted har fået deres energitætte is godkendt af Sundhedsstyrelsen som særlig medicinsk ernæring, så den som den første is i Danmark er på Sundhedsstyrelsens liste med levnedsmidler til syge og underernærede mennesker. Det kan eksempelvis være kræftpatienter, ældre eller andre, som ikke får spist nok.

Første is på recept

Lægemiddelsstyrelsens godkendelse har betydet, at det lille bæger energitætte flødeis nu tilbydes som kosttilskud på flere af landets sygehuse, og at isen fås på grøn recept hos de praktiserende læger – for mange et kærkomment alternativ til de proteinberigede proteindrikke, der tidligere var det eneste tilbud.

Grøn ordination

Man kan få tilskud til isen, hvis man får den på grøn recept enten hos sin egen læge eller hvis man er i et behandlingsforløb på hospitalet.

Alle har mulighed for at købe den energitætte is fra Skee, bl.a. på en række apoteker over hele landet. Efter bestilling pakkes isen med tøris og sendes direkte hjem til modtageren, så den hurtigt kan komme i fryseren.

Kilde: sn.dk

Du kan også bestille på recept

Bestil på dit apotek

Opgiv din adresse

Vi leverer direkte til dig